Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2025

Gösterim: 11

Küresel Ufuk Programı İçin Yeni Dönem Planlaması Online Toplantısı Gerçekleştirildi

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) koordinasyonunda, Küresel Ufuk Programı’nın yeni dönem planlamasına yönelik online toplantı bugün gerçekleştirildi.

Toplantıya BANÜ-KAGEM’in yanı sıra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı temsilcileri katılım sağladı. Katılımcılar, geçtiğimiz dönemde elde edilen deneyimlerin değerlendirilmesinin ardından yeni dönem için önerilerini paylaştılar.

Toplantının gündeminde;

  • Geçmiş yıl deneyimlerinden çıkarılan dersler,
  • Yeni dönem için öneriler,
  • Firmalar ile iş birliğinin güçlendirilmesi,
  • Programın hizmetler sektörünü de kapsayacak şekilde genişletilmesi olasılığı,
  • TÜBİTAK için geliştirilmekte olan proje kapsamında kaydedilen ilerlemeler,

BANÜ-KAGEM, üniversiteler, kalkınma ajansları ve özel sektör iş birliklerini güçlendirerek öğrencilerin uluslararasılaşma süreçlerine katkı sunmayı, bölgesel kalkınma hedefleriyle uyumlu bir şekilde gençlerin kariyer gelişimlerine destek olmayı sürdürmektedir.

Toplantı sonucunda, hem akademik hem de sektörel iş birliklerinin artırılması yönünde ortak irade ortaya konmuş; yeni dönemde programın daha geniş bir kapsama ulaşması için somut adımların atılmasına karar verilmiştir.