Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından "Yükseköğretim İstihdam Endeksi (Üni-Veri)" yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından üniversite lisans mezunlarının iş gücü piyasası performanslarını “bölüm bazında” değerlendiren, başta üniversite tercihi yapacak öğrenciler olmak üzere eğitimi devam eden gençlerin ve profesyonellerin doğrudan yararlanabileceği ulusal bir araştırma Üni-Veri yayımlandı.

YÖK mezun verisi ve SGK istihdam verileri analiz edilerek, bölümlere göre "ücret", "iş bulma süresi", "istihdam oranı", "nitelik uyuşmazlığı" ve "kamuda işe yerleşme oranı" gibi göstergeleri ortaya koyan ulusal bir araştırma olan Üni-Veri ile tercih dönemindeki üniversite adayları, hangi bölümlerin iş bulmada daha avantajlı olduğu, mezuniyet sonrasında eğitimine ne kadar uygun seviyede iş bulunabildiği gibi konularda bilimsel metotlarla hazırlanan verilerden faydalanabiliyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin resmi internet sitesi "univeri.cbiko.gov.tr" üzerinden ilgili hizmete erişim sağlanabilmektedir.