Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2024

Banü Elçi Programı Bilgilendirme Toplantısı

2024 - 2025 Eğitim Öğretim yılında Üniversitemize yeni kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerimizin üniversite hayatına uyum süreçlerinin kolaylaştırılması ve öğrencilere Üniversitemizin tanıtılması amacıyla Uluslararası Öğrenci Oryantasyon Programı düzenlendi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda düzenlenen programa; Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ile Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Sibel Kocaer, BANÜ-TÖMER Müdürümüz Doç. Dr. Ümit Akın, BANÜ-KAGEM Müdürümüz Doç. Dr. Armağan Türk, Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Öğr. Gör. Sevcan Ayper, Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü Göç Uzmanı Gülcan Akar, idari birim yöneticilerimiz ve uluslararası öğrencilerimiz katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmalarını Uluslararası İlişkiler Koordinatörümüz Öğr. Gör. Sevcan Ayper gerçekleştirdi. Üniversitemiz ile ilgili genel bilgileri aktaran Öğr. Gör. Ayper’den sonra Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz, selamlama konuşmalarını gerçekleştirdi. Türkçe öğrenmenin akademik ve sosyal açıdan son derece önemli olduğuna değinen Rektör Boz, Üniversitemizin uluslararası öğrencilerimize birer “kültür elçisi” olarak baktığını belirtti. Daha sonra BANÜ-KAGEM Müdürümüz Doç. Dr. Armağan Türk, Üniversitemiz tarafından yürütülen ve uluslararası öğrencilerimize kültür ve ticaret elçisi misyonu yükleyen BANÜ-ELÇİ projesi hakkında detaylı bilgileri içeren bir sunum gerçekleştirdi.

Program, TÖMER eğitimini başarı ile tamamlayan uluslararası öğrencilerimize Rektörümüz Prof. Dr. İsmail Boz ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Sibel Kocaer’in sertifika takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.