Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2024
Gösterim: 84
BANÜ-ELÇİ Programı KAGEM Koordinasyonunda Başladı.
İnsanlık, tarih boyunca kültürel ve entelektüel etkileşimlerini iktisadi faaliyetlerle iç içe yürütmüş ve insanlığın ortak kültür havzasında ticaret her zaman çok önemli bir rol oynamıştır. BANÜ-Elçi Projesi; kültürümüzün ve örfümüzün üzerine inşa olduğu “çeşitlilik içinde birlik” kavramını harekete geçirmek ve bu mümbit anlam üzerine akademik ve ekonomik tecrübi bilgiyi bir araya getirmek üzere ortaya çıkmış bir projedir.
Metnin başında bir röportajından alıntı yapılan Etiyopya Somali Eyaleti Ticaret, Sanayi ve Ulaştırma Bakanı Abdirahman Ahmed Hasan, Türkiye’de eğitimini tamamlamış bir uluslararası misafir öğrencimizdir. Ülkemizden 6.000 kilometre uzakta bulunan Etiyopya’da sınai ve ticari faaliyetler ile ilgili Türkiye’de eğitimini tamamlamış bir karar alıcının bulunması bölgede faaliyet gösteren Türk İş adamları için önemli bir referans ve bağlantı olacaktır. Uluslararası öğrenci hareketliliği bir Ülkenin gerek yumuşak güç kapasitesinin gerekse kültürel zenginliğinin en önemli göstergelerinden biridir. Kültürel, entelektüel, siyasi ve ekonomik iş birliklerinin adımları işte bu öğrenci hareketliliği ile mümkündür. Bu yönüyle BANÜ-Elçi Projesi ekonomik refah ve kültürel alışverişin uyumlu bir şekilde bir arada var olabileceği inancının bir kanıtı olmayı hedeflemektedir. BANÜ-Elçi Projesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde 71 farklı ülkeden gelerek eğitimlerine devam eden uluslararası misafir öğrencilerimizin, sınırları aşan anlayış köprüleri kurma potansiyeli ile birer ticaret elçisi olacağı bir projedir.
Uluslararası eğitim için çok genç yaşlarda ülkeler hatta kıtalar değiştirerek Ülkemize gelen yüksek bir girişimci motivasyona sahip olan bu öğrenciler, yabancı değil, uluslararası misafirlerimizdir. Bu sebeple Uluslararası Misafir Öğrenci olarak tanımladığımız bu çok değerli insan kaynağını şehirlerimiz, bölgemiz ve Ülkemize katma değer sağlayacak şekilde konumlandırmak stratejik bir yaklaşım olacaktır. İnsan kaynağını işleyerek, katma değer üretmek ve bunu iktisadi faaliyetlerle birleştirmek konusunda tecrübi bilgisi yüksek olan iş dünyasının dinamizm, motivasyon ve tecrübesi bu projenin temel unsurlarındandır. Akademik ve tecrübi bilgiyi bir araya getirmek, Üniversite-Sanayi İşbirliğini kuvvetlendirmek BANÜ-Elçi Projesinin en önemli hedefleri arasında yer almaktadır.
BANÜ-Elçi Projesi hali hazırda uygulanabilirliği tecrübe edilmiş, münferit örneklerin sistematik ve organize şekilde artmasını teşvik edici bir hamledir.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olarak sadece iş bağlarını değil aynı zamanda karmaşık bir kültürel alışveriş dokusunu da geliştirmeyi hedefleyen bir projeyi hayata geçirmek üzere olmanın heyecanı içindeyiz. İş birliğinin, ilerlemenin anahtarı olduğu bir dünyada BANÜ-Elçi Projesi, iktisadi etkileşimin doğasında var olan kültürler arası anlayış ruhunu bünyesinde barındırmaktadır. Deneyimli yerel ihracatçılarımızın uluslararası misafir öğrencilerimize yalnızca ticari mihmandarlar olarak değil, aynı zamanda geleceğin kültür elçileri olarak “hoş geldin” elini uzattığı bir projedir. Ticaretin farklı bakış açılarından oluşan zengin dokusuyla kusursuz bir şekilde iç içe geçtiği bir ağın kurulacağı projemizde; geleceğin ticaret ve kültür elçileri öğrenciler, küresel bağlantıları güçlendirmenin ve sınırları aşan anlayış köprüleri kurmanın katalizörleri olacaklar.
BANÜ-Elçi Projesi, uluslararası öğrencilerin iş birliğiyle Güney Marmara’nın ticaret kapasitesini harekete geçirmeyi hedeflemektedir. Uzun vadede Dış Ticaret, Gümrük ve Lojistik süreçlerine dair eğitimlerle Üniversite-Sanayi İşbirliğini arttırmayı hedefleyen projemiz ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen tüm paydaşlarımız Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile irtibata geçebilirler. BANÜ-Elçi Projesi ile birlikte firmalar uluslararası öğrencilerle tanışacak, iş bağlantı ve tecrübelerini öğrencilere aktaracak, kültürel ve iktisadi etkileşim gerçekleşecektir. Projemiz uluslararası öğrencilere kültürel alışverişin yanı sıra ticaretin de inceliklerini öğrenme fırsatı sunmaktadır. Uluslararası öğrenciler, kendi ülkelerinden getirdikleri zenginlikleri paylaşırken aynı zamanda Türkiye'nin ticaret ortamını daha yakından tanıma ve uluslararası iş ilişkileri kurma ve ilerletme imkânına sahip olacaklardır. BANÜ-Elçi Projesi firmalar ve öğrencilerimizin enerjisini bir araya getirmek, Güney Marmara’da Üniversite-Sanayi İşbirliği’nin en güzel örneklerinden birini ortaya koymak için atılmış çok değerli bir adımdır. Bu yönüyle bölgemizdeki tüm firmaları doğrudan veya dolaylı olarak bu projenin bir paydaşı kabul etmekte ve desteklerini beklemekteyiz.
BANÜ-Elçi Projesi Kısa Tanıtım Filmi için tklayınız.