Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2024

Gösterim: 103

TÖDEB Fintek Çırağı Programı

 T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı vizyonları ve T.C. Marmara Üniversitesi iş birlikleri ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı talebini ülkemizin yarınları olan gençlerimizin üstün potansiyeli ile buluşturmak üzere, ödeme ve e-para kuruluşlarının mesleki birliği statüsünde olan ve kamu kuruluşu tüzel kişiliğe haiz Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği tarafından “TÖDEB Fintek Çırağı Programı” hayata geçirilmiştir.

Katılımcılarına sertifikalı eğitim ve ücretli staj fırsatı sağlayan ve 2024 – 25 akademik yılında da yeni katılımcılarını kabul edecek Program kapsamında başvurular, 2 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olup; elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Başvurular, 23 Eylül 2024 tarihi, saat 23.59’a kadar T.C. Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM) sembys sistemi üzerinden alınacaktır.

Program, iki aşamadan oluşan 28 haftalık bir Program olup; ilk 14 haftalık süreci kapsayan ders aşaması, TÖDEB ve T.C. Marmara Üniversitesi iş birliğinde belirlenen mevzuat (uyum) ve iş geliştirme temelli dersler ile geliştirilmiş bir müfredat izlenerek MÜSEM çatısı altında yürütülecektir. Program’ın ikinci yarısı ise, ders aşamasını başarıyla tamamlayanlara TÖDEB üyesi ödeme ve e-para kuruluşlarında ücretli staj ve mentorluk desteğinin sağlanacağı deneyimleyerek öğrenme (çıraklık) aşaması olup; bu aşama TÖDEB tarafından koordine edilerek yürütülecektir.


TÖDEB Fintek Çırağı Programı 2024 – 25 Akademik Yılı Başvuru ve Kabul Kılavuzu hakkında TÖDEB internet sayfasından incelenebilir; inceleyebilir; olası sorularınız için TÖDEB Eğitim ve Projeler Koordinatörlüğümüz ile akademi@todeb.org.tr adresi üzerinden iletişime geçebilirsiniz.