Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2024

Gösterim: 212

Kariyer Etkinlikleri

CBİKO Bölgesel Kariyer Fuarı

Yetenek Her Yerde” temasıyla, 2019 yılında yola çıkan Bölgesel Kariyer Fuarları, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonluğunda üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile gerçekleştirilen kariyer etkinlikleridir.

Temel hedefi, üniversite adına bakılmaksızın tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi olan Bölgesel Kariyer fuarlarının amaçları aşağıdaki gibidir:”

-Ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençler için istihdam konusunda fırsat eşitliği sağlanması

-Üniversitelerimizin kariyer merkezlerinin aktif hale getirilerek, işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesi

-Kamu kurumlarının, nitelikli işgücü arasındaki bilinirliğinin ve işveren marka değerinin artırılması ile nitelikli öğrenci ve mezunların kamu kurumlarına kazandırılması

-Ülkemizde istihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerimizin insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarının ve kapasitelerinin artırılması.

 

BANÜ- Kariyer Günleri

Akademik yıl içerisinde sektör iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen seminerler, eğitimler ve workshoplarla özgeçmişlerini zenginleştirdiğimiz öğrencilerimizin, kendilerini daha hızlı ve rahat olarak firmaların insan kaynaklarına anlatabildiği Kariyer Günleri her yıl belirlenen tarihlerde gerçekleşmektedir.

İstihdam ve kariyer günleri etkinlikleri, üniversite öğrencilerinin donanımlarını arttırmayı, mezuniyet sonrası istihdam olanaklarına katkıda bulunmayı ve üniversite öğrencilerinin gelecekteki iş hayatlarında donanımlı bireyler olarak hayata katılımlarını amaçlamaktadır.

 

BANÜ-Kariyer Festivali

Okul-sektör iş birliği kapsamında Meslek Yüksek Okullarında “Kariyer Festivali” etkinliği düzenlenmektedir. Öğrencilerin alanları ile ilgili sektörleri tanımaları, yükseköğretim kurumlarında uygulanan programlarla iş hayatı arasında sistematik bir uyumun sağlanması ve sektörün ihtiyacı olan iş gücünün temini amacı ile sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenmektedir.

 

Balıkesir İstihdam Fuarı

Balıkesir İstihdam Fuarı (BAİF) Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Balıkesir Sanayi Odası ve Balıkesir Ticaret Odası iş birliği ile düzenlenmektedir. Fuar işletmelerle iş arayanları ve öğrencileri bir araya getirerek nitelikli istihdam sağlanmasına destek vermeyi amaçlamaktadır. Ayrıca öğrencilere, kişisel gelişim sürecinde oldukça değerli deneyimler ve kazanımlar sunulması hedeflenmiştir.

Üniversiteler Arası Kariyer Çalıştayları

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin dahil olduğu üniversite birlikleri çerçevesinde diğer üniversitelerin kariyer merkezleri ile farklı etkinlikler düzenlenmektedir. Kariyer çalıştayları üniversitelerin, öğrenci kariyer gelişimi konusunda oynadığı kritik rolü vurgulamak amacıyla birçok üniversiteden değerli rektör yardımcıları, kariyer merkezi müdürleri, kariyer merkezi müdür yardımcıları, kariyer uzmanları ve ticaret ve sanayi odaları yetkililerini bir araya getirmektedir. Çalıştaylarda etkileşimli çalışma grupları, kariyer merkezlerinin güncel faaliyetlerini değerlendirmek, karşılaştıkları sorunları tartışmak ve geleceğe yönelik stratejiler geliştirmek adına verimli bir zemin oluşturmaya çalışmaktadır.

 

İŞKUR BANÜ’de

Üniversite öğrencilerine özel İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti sunabilmek ve İŞKUR’un hizmetlerine kolay ve etkili bir şekilde ulaşabilmeniz için üniversitemizde “İŞKUR üniversite irtibat noktası” oluşturulmuştur. Bu noktalarda öğrencilerle görüşmeler yapmak amacıyla İş ve Meslek Danışmanları bulunmaktadır. İş ve Meslek Danışmanları İŞKUR’a ait tüm hizmetler konusunda öğrencilere bilgi aktarmaktadır. Ayrıca öğrenciler deneyim kazanırken gelir etmek de istiyorsa İşbaşı Eğitim Programları hakkında bilgi verilip uygun ilanlara başvurabilmesi konusunda yönlendirilmektedir.

 

Yetenek Kapısı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi, öğrenci ve mezunların nitelikli istihdamına katkı sağlamak amacıyla bir internet platformu olan ‘Yetenek Kapısı’nı üniversitelerin hizmetine sunmuştur. Kariyer Merkezleri’nin ihtiyaçlarına göre hazırlanan ‘Yetenek Kapısı’ platformu gençler ve işverenlerin zamandan ve mekândan bağımsız şekilde sürekli iletişimde kalabilmelerini sağlamaktadır. Öğrenciler ve mezunlar, ‘Yetenek Kapısı’nda profil oluşturarak, kariyer ağına ilk adımı atabilecek; oluşturulan profil aracılığıyla, kariyer fuarları, etkinlikler ve eğitimler incelenebilecek ve ayrıca ‘Yetenek Kapısı’ işverenler için de doğru ve hızlı insan kaynağına ulaşmayı kolaylaştıracaktır.

 

Kariyer Kapısı

Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu, kamu kurumlarındaki kariyer imkânlarının şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını sağlayan ve kamu kurumlarının başvurudan yerleştirmeye tüm işe alım süreçlerini yürüttükleri çevrim içi araçtır. Kariyer Kapısı İşe Alım Platformu’nda kamu kurumları görevde yükselme ve unvan değişikliği ile yurt dışına eğitim amacıyla gönderilecek personele ilişkin işlemleri de dâhil olmak üzere çeşitli iş ilanları açıp başvuru alma, değerleme ve yerleştirme gibi süreçleri yürütebilmekte ve adaylar bu süreçleri sistemde takip edebilmektedir.

Kamu istihdamında şeffaflığı, fırsat eşitliğini, liyakati, verimliliği ve etkinliği desteklemek için geliştirilmiştir. Kamudaki tüm işe alım süreçlerinin e-Devlet ile entegre tek bir platformdan yürütülmesi ile adayların başvuruları ve kurumların başvuru kontrol süreçlerinin kolaylaştırılması, kamu kurumlarının iş yükünün hafifletilmesi ve insan kaynaklı hataların önüne geçilmesi amaçlanmıştır.

 

YTNK TV

YTNK TV (https://ytnk.tv/) platformu gençlerin kariyer gelişimlerini çeşitli eğitim ve etkinlik programları ile desteklemek ve kariyerleri hakkında farkındalıklarını artırmak amacıyla kullanılmaktadır.  

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen YTNK TV, içerisinde bulunan Kariyer Planlama Dersi, Söz Yetenekte, Kariyer Söyleşileri, Proje Yarışmaları, farklı kategorilerde eğitimler, eğlenceli içerikler ve çok daha fazlası ile kariyer yolculuğunda öğrencileri desteklemektedir.