Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2024

Gösterim: 340

İş ve Staj Olanakları

ZORUNLU STAJ 

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğrencilerinin, kamu ve özel sektörde iş hayatına hazırlanması için öngörülen bir mesleki uygulamadır. Fakültelere göre tarih aralıkları ve süreleri farklılık göstermektedir. Uygulama kapsamında öğrencilerin sigorta bildirimleri ve prim ödemeleri üniversitemiz tarafından yapılmakta olup detaylı bilgi fakültelerde görevli idari personelden alınabilir.

GÖNÜLLÜ STAJ

Üniversitemizde zorunlu staja ek olarak gönüllü staj uygulaması da gerçekleşmektedir. Zorunlu staj yapılan bölümlerde okuyan öğrencilerin staj işlemleri okudukları birimler bünyesinde gerçekleştirilmekte olup bu uygulamalar aynı şekilde devam edecektir.

Üniversitemizde gönüllü staj uygulaması; öğrencilerimizin bireysel olarak kurum ve kuruluşlara başvuruları sonucu buldukları staj imkanları ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin 2020 yılında başlattığı “Ulusal Staj Programı” projesi kapsamında elde ettikleri staj imkanları olmak üzere iki şekilde gerçekleştirilmektedir. Gönüllü staj yapan öğrencilerin sigorta bildirimleri ve prim ödemeleri üniversitemiz tarafından yapılacaktır.

Öğrencilerimizin bireysel olarak kurum ve kuruluşlara başvuruları sonucu buldukları staj imkanları kayıtlı oldukları fakültelerin uygun gördüğü tarih aralıklarında yapılmaktadır. Ancak Ulusal Staj Programı kapsamında staja yerleşen öğrencilerin staj yapacakları tarihler öğrenci ile ilgili kurum tarafından belirlenmektedir.

ULUSAL STAJ PROGRAMI KAPSAMINDA STAJA KABUL ALAN ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKENLER

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Ulusal Staj Programı kapsamında staja kabul alan öğrencilerimizin sigorta giriş işlemlerinin başlatılması için ilgili kurum/kuruluştan “Staja Kabul Belgesi” alması ve bu belgeyi fakültelerinin sigorta işlemlerinden sorumlu birimine staj başlangıç tarihinden 10 (on) gün önce teslim etmeleri gerekmektedir.

Bazı kamu kurumları ise stajyerlerine tek tek belge vermek yerine staja kabul ettiği adaylara ilişkin bilgileri Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) üzerinden üniversite yönetimleri ile paylaşmakta olup bu durumda ilgili öğrenci staja yerleştiği kurumdan stajyer listesinin üniversiteye gönderildiği bilgisini temin ettikten sonra fakültelerinin sigorta işlemlerinden sorumlu birimine gidip listede isminin olup olmadığını teyit ettirmeleri gerekmektedir.

Öğrenci, aldığı belgelerdeki kişisel bilgilerine dair kısımları dolduracaktır. Daha sonra staj yapacağı kurumun da ilgili yerleri doldurmasıyla birlikte söz konusu onaylı belgeleri Bölüm Başkanı ile Dekana da onaylatıp bağlı olduğu fakültenin stajdan sorumlu idari personeline teslim etmekle yükümlüdür.

ÖNEMLİ NOT: Bireysel başvuru sonucu staja yerleşenler öğrenciler, staj evrakını staj başlangıç tarihinden en az 10 (on) gün öncesinde fakültesindeki stajdan sorumlu idari personele teslim etmek zorundadır. Sigorta girişi için yapılması gereken işlemlerden ise öğrencinin kayıtlı olduğu fakültedeki stajdan sorumlu idari personel sorumludur.