Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2023

Gösterim: 145

Marmara Kariyer Fuarı Çalıştayı Düzenlendi

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı'nın koordinasyonu ile 26-27 Şubat 2024 tarihlerinde Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Marmara Kariyer Fuarı çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk katılırken, Rektör Yardımcımız Celalettin Yanık, Üniversitemiz KAGEM Müdürü Doç. Dr. Armağan Türk ve Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Doktor Mustafa Cem Aldağ ile Öğretim Görevlisi Emrullah Tekin de hazır bulundu.

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kocaeli Üniversitesi KAGEM Müdürü Prof. Dr. Birsen Bilgili, çalıştay hakkında bilgiler ve üniversitenin kariyer merkezi çalışmalarını paylaştı. Ardından konuşmalarını gerçekleştirmek için kürsüye gelen Rektör Cantürk, Marmara Kariyer Fuarı'nın gençler ve firmalar için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayarak destekleri için diğer üniversitelerin rektörlerine ve yönetimlerine teşekkür etti. Akabinde konuşmalarını gerçekleştirmek için kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, belediye olarak çalıştaya destek vereceklerini belirtirken, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise şehirlerinde gerçekleştirilen çalıştaydan mutluluk duyduğunu ifade etti. CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’ın da bir konuşma gerçekleştirdiği çalıştayda Atay, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı'ndaki çalışmalar hakkında bilgiler vererek Marmara bölgesinin sanat, kültür ve sanayide öncü olması gerektiğini belirtti ve destek sözü verdi.

Açılış konuşmalarının ardından çalıştay oturumlarına geçildiği çalıştayda rektörler, rektör yardımcıları ve KAGEM müdürleri olarak 3 ayrı oturumda “Kariyer Fuarı” organizasyonu ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Çalıştay, değerlendirme toplantısının ardından sona erdi.


Fotoğraflar