Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 938

Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz için Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Üniversitemiz ve Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü işbirliği ile üniversitemizde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler için bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı öncesi Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, yabancı uyruklu öğrencilerin Türkiye’de yaşama koşulları, sağlık, barınma ihtiyaçları konularında hakkında bilgi vererek üniversite olarak yapılan çalışmalardan bahsetti. Rektörümüz, “ Yabancı uyruklu öğrenci olarak geçiyor ama biz öğrencilerimizi misafir olarak kabul ediyoruz. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde 169 tane misafir öğrencimiz var. Bizim misafirlerimizin çoğunluğu akraba topluluklardan gelen öğrencilerden oluşuyor. Ancak şuan arzu ettiğimiz sayıda misafir öğrencimiz bulunmuyor. Arzumuz daha çok misafir öğrencimizin üniversitemizde gelmesi ve eğitim alması yönünde. Bunun için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Çağımızın gerekliliklerinden biri olan uluslararasılaşmayı hedefliyoruz. Hedeflerimiz doğrultusunda kısa sürede dünyanın her yerinden bin tane öğrenci istiyoruz ve bunu da kısa sürede istiyoruz. Bunun için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Balıkesir İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nde görev yapan çalışma grup başkanlarının katılımı ile yapılan toplantıda, yabancı öğrencilerin Türkiye’ye giriş, Türkiye’de kalış ve Türkiye’den çıkışları ilgili, Türkiye’de barınma ve eğitim imkanları konularında detaylı bilgi verildi. Toplantı sonunda öğrenciler karşılaştıkları durumlar hakkında soru sorarak ilk ağızdan bilgi alma şansı buldular.