Öğrencilerimize Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) Farkındalık Eğitimi Verildi

Kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra öğrencilerimizin acil durumlarda nasıl hareket etmeleri konusunda bilinçlendirmek amacı ile üniversitemizde kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) farkındalık eğitimi verildi. Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği eğitim, Balıkesir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde kimya mühendisi olarak çalışan Serenay Pehlivan tarafından verildi.

İlkyardım ve Arama Kurtarma Topluluğu tarafından organize edilen eğitimde kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) konularında detaylı bilgi verildi.

KBRN’nin nerelerde karşılaşılabileceği, karşılaşıldığında nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda da bilgi verilen eğitim ile acil durum, afet ve olağanüstü durumlarda üniversitemizi temsil edecek eğitimli ve donanımlı arama kurtarma ekipleri oluşturmak amaçlanıyor. Eğitim sonunda farkındalık oluşturma amacı ile dağıtılan cerrahi maskeler ile öğrenciler toplu fotoğraf çekildi.