Üniversitemizde Klasik Türk Müziği Konseri Verildi

Vize sınavlarının ardından öğrencilerimiz için yapılan etkinlikleri sürdüren üniversitemizde klasik Türk müziği konseri verildi. Bezmara Topluluğu tarafından verilen konserde öğrenciler Klasik Türk Müziği’nin eşsiz örneklerini dinleme şansı buldu.   Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile verilen konser öğrenciler ve üniversitemiz personeli tarafından beğeni ile dinlendi.

Konser öncesi topluluğun kurucusu ve aynı zamanda sanat yönetmeni olan Fikret Karakaya Bezmara hakkında bilgi verdi. Karakaya, “1996 yılında kurulan topluluğumuz yurt içi ve yurtdışında pek çok konser vermiştir. 16. ve 17. yüzyıla ait sazları kullanan grubumuz, kullandıkları sazları yeniden yaparak unutulmuş sazları müzik severler ile buluşturmuştur. Konserde kullanılan sazlar ise; kemânçe, santur, kanun, şehrud, kopuz, ud ve neydir” dedi.

Yaklaşık iki saat süren konser sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, topluluk üyelerine çiçek takdim etti.