Ulu Önder Atatürk, Ölümünün 79’uncu Yıl Dönümünde Bandırma'da Resmi Törenle Anıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yıl dönümünde Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle anıldı.

Törene Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk büstüne konulmasıyla başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulundu. İlçedeki tüm bayraklar, gönderlerinde yarıya indirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, meydandaki tören son buldu.

Törenin ardından protokol mensupları ve yetkililer, Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe katıldı.

Öte yandan öğrencilerimiz de üniversitemizde bulunan Atatürk büstünün önünde saat 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okuyarak Atatürk'ü andılar.