Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2021

Gösterim: 731

TÜB 19. Alt Kurul ve Alt Çalışma Grupları & MEYOK Temsilcileri Toplantısı Gerçekleşti

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 19. Alt Kurul ve Alt Çalışma Grupları & MEYOK Temsilcileri Toplantısı, 27 Aralık 2022 Pazartesi günü Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde video konferans yöntemiyle çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık’ın da katılım gösterdiği toplantıya Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ünal Çağlar, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, TÜB Genel Sekreteri ve TÜB alt çalışma gruplarında görevli akademisyenler ve idari personeller katıldı.

Toplantının açılışında bir selamlama konuşması yapan Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Trakya Üniversiteler Birliği’nin başarılı çalışmalara imza attığına vurgu yaparak küresel salgın sebebiyle yüz yüze gerçekleştirilemeyen toplantıların en kısa sürede yüz yüze yapılması temennisinde bulundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur açılış konuşmasında, TÜB’ün hem üniversitelerdeki eğitim-öğretim kalitesinin geliştirilmesi hem de bölgesel ve ulusal kalkınmaya katkı sağlaması bakımından önem arz ettiğini ifade ederek 10. Yılını kutlama hazırlığı içerisinde olan TÜB’ün diğer üniversiteler için de güzel bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Celalettin Yanık, yapmış olduğu konuşmasında toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek başarı dileklerini paylaşırken Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, gerçekleştirilen toplantının başarılı ve verimli geçmesi temennilerinde bulundu. Pandemiye rağmen 2021 yılında TÜB bünyesinde çevrimiçi olarak çok sayıda verimli etkinlikler düzenlendiğine dikkat çeken Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TÜB Alt Kurul Dönem Başkanı Prof. Dr. Ünal Çağlar ise “2022 yılında ülkemize, bölgemize ve üniversitelerimize katkı sağlayacak başarılı ortak çalışmalar yapacağımıza dair inancım sonsuz” diyerek konuşmasını sonlandırdı. 

TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Atalay’ın alt çalışma gruplarının çalışma usul ve esaslarıyla ilgili bilgiler vererek toplantının gündem maddelerini katılımcılarla paylaştığı toplantı, 14 ayrı alt çalışma grubunun toplantıları, alt kurul değerlendirme toplantısı ve ardından kapanış toplantısı ile sona erdi.

Üye üniversitelerin çalışmalarını daha etkin bir şekilde yaymak, bölgedeki kalkınmaya destek olarak birlik üyesi üniversiteler arasındaki iş birliğini ve dayanışmayı arttırmak amacıyla çalışmalar yapan ulusal kalkınmanın yerel aktörlerinden TÜB’ün 19. Alt Kurul Toplantı gündemini 2022 yılı yapılacak olan akademik, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinlikler oluşturdu.


Fotoğraflar