Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2022

Gösterim: 625

Re-You Yenilenebilir Enerji Kursları

Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Seviye 5 Ulusal Meslek Standartları (UMS) kapsamında rüzgâr, fotovoltaik, biyogaz enerjisi alanlarında teorik ve uygulamalı eğitimler verilecektir. Kursiyerler yenilenebilir enerji sistemleri eğitimlerine ek olarak, kariyer ve kişisel gelişim (motivasyon, zaman yönetimi, iletişim, girişimcilik, yönetim ve organizasyon gibi) konularında da eğitimler alacaktır. Eğitim dili Türkçedir.

Her bir enerji sistemleri eğitimi 3 ay sürecektir. Başvuru sürecinde adaylardan çalışma alanlarına göre enerji sistemlerinden (rüzgâr, fotovoltaik, biyogaz) birini seçmeleri istenecektir. Her kursiyer yalnızca bir yenilenebilir enerji sistemi eğitimine katılabilecektir.

Eğitim süresince hem uygulamalı (her iki üniversitede kurulan laboratuvarların kullanımı ve Güney Marmara Bölgesi'ndeki yenilenebilir enerji şirketlerine yapılacak saha ziyaretleri) hem de teorik dersler verilecektir.

Başarılı olan kursiyerler, eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olmaları halinde, Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından tanınan Seviye – 5 Mesleki Yeterlilik Belgesi alacaklardır.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız.