Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2022

Gösterim: 358

Örnek Özgeçmiş Formu

Özgeçmişler iş arama ve işe alım süreçlerinin ayrılmaz parçası olsa da genel geçer bir özgeçmişle hayalinizdeki işe kabul edilme şansınız çok yüksek değil. İş bulmak için atılacak ilk adım olan özgeçmiş, belli kriterlere uyarak yazıldığında iş arama sürecini ve hedefe ulaşmayı kolaylaştırıyor. İş başvurularında özgeçmişi nasıl hazırladığınız, nasıl sunduğunuz işverenler ve İnsan Kaynakları Departmanı yetkilileri tarafından önemsenen konuların neredeyse ilk sıralarında yer alıyor. İçerik bakımından tatmin edici bilgilerle karşılaşmak isteyen uzmanlar, karşılaştıkları farklı özgeçmişlerin içerisinde yazı fontuna dahi dikkat ediyor.

Özgeçmişinizi başarılarınızı sıraladığınız bir listeden çok, reklamınızı yapan bir araç olarak görmeniz gerekiyor. Özgeçmişiniz, isim ve soy isminiz, iletişim bilgileriniz, eğitiminiz, iş tecrübeleriniz, referanslarınız gibi konuların özetleri oluşturur. Herhangi bir iş başvurusunda bulunmadan önce kendinizi tanıtmanız için mutlaka doğru hazırlanmış bir özgeçmiş sunmanız şart. 

Bu kapsamda Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi sayfafımızda Faydalı Dökümanar başlığı altında sizler için örnek özgeçmiş formları hazırlandı.