Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2021

T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Bilgi ve Yeteneklerine Yatırım Yapmayı Hedefleyen Adayları Staj Programına Davet Ediyor

İş tanımı

Ankara ve İstanbul Ofislerimizin çeşitli birimlerinde yarı zamanlı/stajyer olarak görevlendirilmek üzere araştırmaya ve öğrenmeye açık, milli ekonomi ve finansal stratejilerimiz doğrultusunda yenilikçi, idealist ve vizyoner, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi takım arkadaşları aramaktayız.

Üniversitelerin ekonomi, finans, İslam ekonomisi ve finansı, istatistik, bilgisayar ve yazılım mühendisliği gibi finans, katılım finans ve finansal teknolojiler alanında çalışmaya uygun bölümlerinden mezun ya da bu bölümlerde Yüksek Lisans veya Doktora eğitimine devam eden, finans alanındaki bilgi ve yeteneklerine yatırım yapmayı hedefleyen adayların başvurması beklenmektedir.

Tercih Kriterleri;

• Araştırmaya açık ve belirli takvimli projelerde yer almaya istekli,
  • Analitik düşünce ve analitik çözümleme yeteneğine sahip,
  • Gelişime açık, kaynak bilgileri araştırma ve raporlama konusunda deneyim, ilgi ve yetenek sahibi,
  • Lisans Not Ortalaması 4,00 üzerinden en az 3,00 ve üzeri olan,
  • İyi derecede İngilizce dil bilgisine sahip,
  • Microsoft Ofis programlarını verimli bir şekilde kullanabilen,
  • Yoğun çalışma saatleri konusunda bir çekincesi veya engeli olmayan,
  • Ofis çalışmaları ve akademik çalışmalarını bir arada götürebilecek,
  • Takım çalışmasına yatkın.

Özel Tercih Kriterleri;

• Programlama deneyimi ya da bilgisi olan (Office Macro, R, Stata, Java, MatlaB, SPSS, Gauss vb.),
  • Tercihen ingilizce dışında en az B1/B2 seviyesinde ikinci bir dil bilmek (Arapça ve Çince tercih sebebidir),
  • Tercihen katılım finansı ve finansal teknolojiler (özellikle mühendislik fakültesi adayları) konularına ilgi duyan ve kariyerlerini bu konular özelinde geliştirmek isteyen.

Değerlendirme Süreci;

• Tüm başvurular toplandıktan sonra yukarıda sıralanan kriterlere göre bir ön değerlendirme yapılarak uygun görülen adaylara bir mülakat daveti gönderilecek,
  • Mülakatlar tamamlandıktan sonra son bir değerlendirme yapılarak adaylara nihai sonuçlar bildirilecektir.

Son Başvuru Tarihi: 01.04.2021

Başvuru için: www.yetenekkapisi.org