Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2021

Gösterim: 628

AKKUYU NGS PROJE YARIŞMASI

22 Ocak 2021 tarihinde Söz Yetenekte - Akkuyu canlı yayınında duyurulduğu üzere T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Akkuyu Nükleer A.Ş. işbirliği ile Nükleer enerji alanında bir Proje Yarışması gerçekleştirilecektir. Yarışma sonucunda birinci olan takıma Rusya Teknik Gezi Ödülü, ikinci olan takıma Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığında staj ödülü ve üçüncü olan takıma Akkuyu Nükleer Güç Santralinde bir Teknik Gezi Ödülü verilecektir.

Yarışmanın Kapsamı

Yarışmaya katılmak isteyen takımlar Nükleer Enerji alanında uzman akademisyenler tarafından belirlenecek konularda proje hazırlayacak ve hazırlanan proje önerileri akademisyenler tarafından değerlenecektir. Ön değerleme aşamasının ardından, hazırlanan projeler alanında uzman akademisyenler, Akkuyu NGS, T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı uzmanları ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi yetkililerinden oluşan jüri üyeleri tarafından tekrar bir değerlemeye tabi tutulacaktır. Bu değerleme sonucunda başarılı bulunan takımlar proje sunumunu yapmak üzere canlı yayında gerçekleşecek yarı final ve final aşamasına davet edilecektir. Bu sürecin sonunda ise kazanan takımlara yukarıda belirtilen ödüller verilecektir. Yarışma konuları farklı alanlarda öğrenim gören öğrencilerin (Temel Bilimler, Sosyal Bilimler ve Mühendislik) yarışma sürecine eşit bir şekilde katılımını sağlayacak sayıda ve çeşitlilikte seçilecek ve ilgilenen tüm öğrencilerin başvurularına açılacaktır.

Yarışma Süreci

  1. Yetenek Kapısı üzerinden takımların ön başvurularının alınması
  2. Tüm başvuru şartlarını sağlayan takımlara bilgilendirme e-postasının gönderilmesi
  3. Belirlenen son teslim tarihinden önce hazırlanan proje önerilerinin teslimi
  4. Projelerin jüri tarafından değerlenmesi
  5. Jüri değerlemeleri sonucunda Yarı Final ve Final aşamalarına kalan öğrencilerin e-posta ile bilgilendirilmesi
  6. Canlı yayında gerçekleşecek Yarı Final ve Final sunumları sonrasında ödülleri kazanan takımların ilan edilmesi

Nasıl Başvurabilirim?

Yarışmaya ön başvurular “Yetenek Kapısı Platformu” (yetenekkapisi.org) üzerinden alınacaktır. Yarışmaya katılmak için 3 kişilik proje grubunu oluşturan takımlar, Yetenek Kapısı hesaplarındaki “Etkinlikler” sayfasında yer alan yarışma ilanı üzerinden, tüm koşulları sağlamaları halinde, başvurularını yapabilecektir. Aşağıda belirtilen başvuru koşullarının hepsini sağlayan takımlara, yarışmanın tüm detaylarını (proje konuları, yönerge ve diğer proje dökümanları) içeren bir bilgilendirme e-postası iletilecektir. Takımlar, başvuru koşullarını sağlamadıklarının tespit edilmesi halinde, herhangi bir aşamada elenebileceklerdir.

Proje yarışmasının başvuru adımları aşağıdaki gibidir:

* Etkinlik ilanına her takım adına sadece bir kişi başvurmalıdır. Takımı adına etkinliğe başvuracak kişi aşağıdaki adımları takip ederek takımı adına başvurusunu tamamlayabilir.

  1. 3 kişilik Proje Takımını oluştur.
  2. Yetenek Kapısı’na giriş yap.
  3. Yetenek Kapısı’nda “Hesabım” kısmındaki bilgilerini tamamla ve öz geçmişini oluştur.
  4. Yetenek Kapısı “Etkinlikler” sayfasındaki yarışma ilanına git.
  5. Etkinlik ilanındaki tüm detayları dikkatle oku.
  6. Etkinlik ilanı sayfasındaki metnin en sonunda yer alan “Niyet Mektubu” taslağını indir.
  7. Takımının niyet mektubunu taslakta belirtilen biçim kurallarına göre bu taslak üzerinde hazırla, dokümanın ismini “Niyet Mektubu_Takım Adı” olacak şekilde düzenle.
  8. Oluşturduğun Niyet Mektubunu “PDF” formatına çevirerek Yetenek Kapısı’nda “Hesabım” kısmındaki “Dokümanlar” sayfasında yer alan “Yeni Ekle” butonuna tıklayarak sisteme yükle.
  9. Tüm takım üyelerinin transkriptlerini her üyeninkini ayrı bir dosya olacak şekilde ve dosya isimlerini “Transkript_BirinciTakımÜyesininAdSoyadı”, “Transkript_İkinciTakımÜyesininAdSoyadı”, “Transkript_ÜçüncüTakımÜyesininAdSoyadı” şeklinde düzenleyerek Yetenek Kapısı’nda “Hesabım” kısmındaki “Dokümanlar” sayfasında yer alan “Yeni Ekle” butonuna tıklayarak sisteme yükle (Tüm transkriptler PDF formatında sisteme yüklenmelidir).
  10. “Etkinlikler” sayfasındaki yarışma ilanına git ve “Başvur” butonuna tıklayarak başvuru sayfasına ilerle.
  11. Etkinliğe başvuru sayfasından öz geçmişini seç.
  12. Proje yarışması için yüklediğin dokümanları başvuru sayfasındaki “Belgeler” kısmında işaretleyerek seç ve “Başvur” butonuna tıklayarak başvuru işlemini tamamla (Eğer yüklediğin dokümanları “Belgelerim” kısmındaki listede göremiyorsan başvuru sayfasındaki “Yeni Doküman Ekle” butonunu kullanarak belgelerini yükleyebilirsin).

* Etkinliğe başvuru işlemini tamamlamadan önce etkinlik ilanındaki tüm detaylar dikkatlice okunmalıdır, başvuru işlemi tamamlandıktan sonra başvuruda değişiklik yapılamamaktadır.

Başvuru Koşulları:

  • Başvurular takım olarak yapılmalıdır ve her takım 3 kişiden oluşmalıdır. Her öğrenci yalnızca bir takımda yer almalıdır.
  • Proje takımı üyelerinin tümü lisans 3. veya 4. sınıf öğrencisi olmalıdır.
  • Proje takımı üyelerinin tümü 4’lük not sisteminde en az 2,00 (diğer not sistemlerde denklik aranacaktır) not ortalamasına sahip olmalıdır.
  • Yarışmaya katılım için herhangi bir bölüm kısıtlaması bulunmamaktadır. Belirlenecek proje konularında proje hazırlamak isteyen tüm öğrenciler takımlarını kurarak yarışmaya katılabilecektir.
  • Takımdaki her bir üye Yetenek Kapısı’na kayıtlı olmalı ve hesabındaki profil bilgilerini tam ve güncel olacak şekilde doldurmalıdır. Öğrencilerin Yetenek Kapısı hesabındaki eksik veya yanlış bilgilerden kaynaklanabilecek hak kayıplarından yalnızca öğrenciler sorumludur. Takım Lideri tarafından başvuru sırasında bildirilecek tüm takım üyelerinin iletişim bilgileri, yapılacak her türlü bildirim için kullanılacak adres kabul edilir. Bilgilerin yanlış girilmesi veya saklanması durumunda oluşacak hak kayıplarından projeyi yürüten kurumlar hiçbir şekilde sorumlu olmayacaktır.
  • Yetenek Kapısı üzerinden açılacak yarışma ilanına her takım adına Takım Lideri olarak belirlenen sadece bir kişinin başvuru yapması gerekmektedir. Aynı takımdan birden fazla üyenin ilana başvuru yapması durumunda başvuruyu yapan takım yarışma sürecinin dışında bırakılacaktır.
  • Takımı adına başvuruyu yapacak Takım Liderinin Niyet Mektubunu (takım olarak neden yarışmaya katıldığınızı ve Rusya Teknik Gezi Ödülü’nü neden kazanmak istediğinizi açıkladığınız bir yazı) ve tüm takım üyelerinin güncel transkriptlerini başvuru esnasında siteme yüklemesi gerekmektedir. Başvuruya eklenecek Niyet Mektubu yazılırken başvuru sayfasında yer alan taslak doküman indirilmeli ve takımlar Niyet Mektuplarını taslakta belirtilen biçim kurallarına göre bu taslak üzerinde hazırlamalıdır.
  • Başvuru koşullarından herhangi birine uymadığı tespit edilen takımlar, yarışmanın hangi aşamasında bulundukları fark etmeksizin, bu durumun tespit edildiği aşamada yarışma sürecinin dışında bırakılacaktır.
  • Tüm başvurular Yetenek Kapısı üzerinden alınacaktır ve diğer yollarla iletilen başvurular yarışma sürecine dahil edilmeyecektir.
  • Son başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular yarışma sürecine dahil edilmeyecektir.
  • Başvuru aşamasını başarıyla geçen takımlar kendilerine iletilen bilgilendirme e-postasını sürece devam etmeyen takımlarla paylaşmamalıdır. Başvurular sonrası başvuru koşullarının tümünü sağlamadığı için bilgilendirme e-postası iletilmeyen veya yarışma ilanına başvurmayan takımların hazırladığı projeler değerlendirilmeyecektir.
  • Başvuru esnasında ve yarışma sürecinde gerçeğe aykırı, eksik, yanıltıcı beyanların tespit edilmesi durumunda bu takımlar yarışma sürecinin dışında bırakılacaktır. Elenen takımların yerine belirlenecek yedek listede yer alan en başarılı takımlar sürece dahil edilecektir.

Katılımcılar yarışmaya Yetenek Kapısı üzerinden başvurmakla, yukarıdaki yarışma kapsamı ve süreci kısmında ve yarışmaya başvuru koşullarında yer alan maddelerin tümünü okuduğunu, anladığını, kabul ettiğini ve kendisiyle ilgili olarak verdiği bilgilerin doğruluğunu onayladığını beyan, kabul ve taahhüt eder.

Başvuru sırasında eklenecek Niyet Mektubu için taslağa buradan ulaşabilirsiniz.

Etkinlik broşürüne ulaşmak için tıklayınız.